De ce aplicații software ar avea nevoie un Cabinet de avocatură?

De ce aplicații software ar avea nevoie un Cabinet de avocatură?

Un cabinet de avocatură care oferă servicii de consultanță, asistență juridică și reprezentanță în litigii, elaborări și redactări de documente, recuperări debite, anulări de acte juridice, recuperări de creanțe, negocieri, trebuie să le gestioneze eficient în scopul îndeplinirii cerințelor clientului și obiectivelor proprii. Rezolvarea tradițională a acestora (căutare, cercetare, redactare, stocare, monitorizare, evaluare manuală) necesită timp și un volum mare de resurse umane și materiale. Aplicațiile software vin în întâmpinarea acestor probleme și oferă module și funcționalități utile, prietenoase și benefice în parcurgerea și îndeplinirea cu succes a tuturor activităților interne și externe implicate.

Managementul documentelor

Cu cât activitatea și mărimea cabinetului de avocatură este mai mare, cu atât volumul documentelor interne și externe se mărește. Aplicațiile de management al documentelor permit stocarea, versionarea și indexarea rapidă a tuturor documentelor care ciruculă pe parcursul timpului în procesul de acțiuni desfășurate. În plus, prin utilizarea unei soluții software, acestea nu numai că sunt stocate în același loc, în funcție de categoria din care fac parte, ci pot fi identificate rapid și securizate pe nivele de acces în funcție de gradul de autorizație acordat.

Managementul cazurilor

Aceste aplicații permit stocarea în același loc a tuturor documentelor necesare dezvoltării și soluționării unui caz (de la informații despre client, până la acte sau materiale utile), dar și o comunicare eficientă cu clienții, setarea responsabilităților din partea echipei pentru rezolvarea cazului, a întâlnirilor, gestionarea, monitorizarea și evaluarea activităților întreprise.

Managementul termenelor

Reprezentarea clienților în fața instanțelor de judecată este una din activitățile cele mai improtante pe care un avocat trebuie să le îndeplinească. Aceste aplicații permit căutarea, gestionarea, monitorizarea numerelor de dosar și a termenelor de judecată, precum și căile de atac disponibile.

Managementul întâlnirilor

O astfel de aplicație permite o monitorizare și gestionare eficientă a tuturor întâlnirilor (programări, ședințe, negocieri) care au loc în interiorul și în afara cabinetului, prin organizarea acestora, actualizarea lor în timp real și setarea unor alerte pentru fiecare sau pentru cele mai importante.

Managementul timpului

În funcție de complexitatea lor, aceste soluții software permit luarea de notițe (poze, texte, clipuri, adrese de website-uri, sarcini) care să fie ulterior sincronizate cu e-mail-ul și trimise mai departe, stocarea documentelor în cloud de unde acestea să fie accesate mai ușor și mai repede, crearea unor liste de activități (To-do lists) ce trebuie întreprinse într-o anumită zi, sincornizarea adreselor de e-mail, crearea unor documente online la care să aibă acces mai multe persoane, crearea unor alerte în funcție de subiecte de interes într-un anumit moment sau pentru un anumit tip de activitate.

Managementul organizatoric

În condițiile în care echipa de angajați ai cabinetului trebuie să fie cât mai eficientă în rezolvarea diverselor cerințe venite din partea clienților, o aplicație de organizare permite o gestionare optimă a tuturor activităților de birou, prin managementul task-urilor (atribuirea și monitorizarea procesului de îndeplinire a sarcinilor și activităților), o comunicare facilă între angajați și diminuarea riscurilor operaționale ca parte a proceselor decizionale și strategice.

Managementul financiar-contabil

Dat fiind fluxul de activități pe care cabinetul îl desfășoară, este nevoie de o monitorizare și gestionare eficientă a resurselor financiar-contabile implicate. Acest tip de aplicații ajută organizația să urmărească structurarea bugetului intern, facturarea în timp a orelor muncite, monitorizarea plăților efectuate sau restante, transferurile care au loc din și înspre conturi, situațiile financiare ale personalului (salarii, ștate de plată), precum și generarea unor rapoarte sau setarea unor alerte pentru cele mai importanate activități întreprinse.

Managementul securității

Protejarea și confidențialitatea datelor și documentelor dintr-un cabinet de avocatură necesită, de multe ori, generarea unor parole care să securizeze accesul la ele. Deoarece utilizarea unei singure parole nu oferă securitate și suguranță, aplicațiile dezvoltate folosesc parole multiple pentru fiecare utilizator care sunt sincronizate într-un singur loc. Utilizatorul nu trebuie decât să știe parola care deschide aplicația.

Managementul noutăților din punct de vedere legislativ

Un cabinet de avocatură de succes este întotdeauna la curent cu legislația în vigoare. În plus, aceste tipuri de aplicații permit generarea unor alerte despre noutățile legislative apărute în funcție de interesul angajatului.

Managementul noutăților din punct de vedere legislativ

Pentru a avea succes un cabinet de avocatură trebuie să fie la curent cu jurisprudența și cu ultimele noutăți care au loc în acest domeniu sau în funcție de cazurile pe care el trebuie să le rezolve. În plus, aceste tipuri de aplicații permit generarea unor alerte despre subiectele de interes pe care angajatul le alege, monitorizarea activității din domeniu pe conturile de Social Media sau filtrarea și localizarea noutăților în funcție de propriile obiective.

————————————————–

Aplicația juridică LawyerHelp contribuie la eficientizarea fluxului de acitivități care are loc într-un cabinet de avocatură, prin intermediul unor module care să acopere toate tipurile de acțiuni realizate, de la module de gestiune a dosarelor de instanță, module financiare și până la funcționalități care să permită accesul la acte normative din România și Uniunea Europeană.

Ai nevoie de o aplicație de acest tip dedicată biroului tău de avocatură? Completează formularul de mai jos sau trimite-ne solicitarea ta pe adresa sales@lawyerhelp.eu!

0
Connecting
Please wait...
Send a message

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Your name
* Email
* Describe your issue
Login now

Need more help? Save time by starting your support request online.

Your name
* Email
* Describe your issue
We're online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?